Çözüldü Asimptotlar

Konusu 'Diğer' forumundadır ve Honore tarafından 7 Ağustos 2016 başlatılmıştır.

Yüklüyor...
  1. Honore

    Honore Yönetici

    Mesajlar:
    1.646
    Beğenileri:
    254
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Müh. (Elk./Bilg.)
    Celal Aydın'dan çözümlü bir örnek:

    f(x) = (x^2 - 4x + 3)(ax + b)^(-1) fonksiyonunun asimptotları (1, 2) noktasında kesişiyorsa a + b = ?
    ("Türev", Sayfa 115, Soru 17)

    x^2 - 4x + 3 = (ax + b) · { x / a + [ (-4a - b) / a^2 ] } + { 3 + [ (4a·b + b^2) / a^2 ] }

    x / a + [ (-4a - b) / a^2 ] ifadesi eğik asimptot olduğundan verilen noktanın apsisi (x = 1) ve a = -b yerlerine yazılırsa b = 1 ⇒ a = -1 ⇒ a · b = -1 bulunur.

  2. Benzer Konular: Asimptotlar
    Forum Başlık Tarih
    Resim Dosyaları veya Bağlantı Adresleri (linkleri) Silinmiş Sorular ve Çözümler Düşey Asimptotlar (Terimleri Log Olan Kesirli Fonksiyonda) 11 Ekim 2009

Sayfayı Paylaş