Çözüldü Denklem Çözme (2 Soru)

Konusu 'Denklem Çözme,Basit Eşitsizlik,Oran-Orantı,Özdeşlikler ve Çarpanlara Ayırma' forumundadır ve Cem tarafından 15 Nisan 2010 başlatılmıştır.

Yüklüyor...
  1. Cem

    Cem Yönetici Yönetici

    Mesajlar:
    4.794
    Beğenileri:
    266
    Bir soru:

    [​IMG] ve [​IMG] sıfırdan farklı reel sayıları için [​IMG] bağıntıları veriliyor. Buna göre, [​IMG] kaçtır?

    [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

  2. Benzer Konular: Denklem Çözme
    Forum Başlık Tarih
    Denklem Çözme,Basit Eşitsizlik,Oran-Orantı,Özdeşlikler ve Çarpanlara Ayırma Çarpanlara Ayırma ve Denklem Çözme (4 Soru) 19 Ekim 2012
    Matematik - Geometri denklem çözme 15 Nisan 2012
    Denklem Çözme,Basit Eşitsizlik,Oran-Orantı,Özdeşlikler ve Çarpanlara Ayırma Denklem Çözme 22 Mart 2012
    Resim Dosyaları veya Bağlantı Adresleri (linkleri) Silinmiş Sorular ve Çözümler Denklem Çözme 18 Şubat 2012
    Resim Dosyaları veya Bağlantı Adresleri (linkleri) Silinmiş Sorular ve Çözümler I. Dereceden Denklem Çözme 11 Şubat 2012

  3. Cem

    Cem Yönetici Yönetici

    Mesajlar:
    4.794
    Beğenileri:
    266
    Ynt: Denklem çözme

    Başka:
    [​IMG] ve [​IMG] pozitif tam sayılar olmak üzere,
    [​IMG] denkleminin çözüm kümesi kaç elemanlıdır?

    A)2 B)3 C)4 D)5 E)6
  4. Cem

    Cem Yönetici Yönetici

    Mesajlar:
    4.794
    Beğenileri:
    266
    Ynt: Denklem çözme

    Bir Diofant (Diophant) denklem aslında, ÖSS için uyarladım.

    x=1 için y=63/4 Z

    x=2 için y=60/4=15 Z dir, (2,15). Buradan sonra artık x, y nin katsayısına göre artacak ve y de x in katsayısına göre azalacaktır.

    x=2+4=6 ve y=15-3=12 --> (6,12)
    x=6+4=10 ve y=12-3=9 --> (10,9)
    x=10+4=14 ve y=9-3=6 --> (14,6)
    x=14+4=18 ve y=6-3=3 --> (18,3)
    Son düzenleyen: Moderatör: 3 Mayıs 2017
  5. Honore

    Honore Yönetici

    Mesajlar:
    1.700
    Beğenileri:
    258
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Müh. (Elk./Bilg.)
    Şöyle yaptım sayın Cem Hocam;
    x / y = 4xy ⇒ y^2 = 1 / 4 ⇒ y = ∓1 / 2....(I)
    4xy = y - 2x ⇒ 2x(2y + 1) = y ⇒ x = y / [ 2(2y + 1) ]....(II)
    (I) değerlerine göre x1 = (1 / 2) / [ 2(2 / 2 + 1) ] = 1 / 8....(III) ve x2 = (-1 / 2) / [ 2(-2 / 2 + 1) ] (tanımsız)
    (I) eşitliğindeki pozitif değerle (III) değeri kullanılarak 2x + y = 2(1 / 8) + 1 / 2 = 1 / 4 + 1 / 2 = 3 / 4

    WolframAlpha Kontrolu: http://www.wolframalpha.com/input/?i=x/y=4xy=y-2x,2x+y=?

Sayfayı Paylaş