Çözüldü İkinci Derece Denklem

Konusu 'Matematik - Geometri' forumundadır ve Honore tarafından 16 Nisan 2018 başlatılmıştır.

Yüklüyor...
  1. Honore

    Honore Yönetici

    Mesajlar:
    2.536
    Beğenileri:
    351
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Müh. (Elk./Bilg.)
    (x - y) + 2(y - x)^2 = 15 ⇒ x - y = ?
    https://www.facebook.com/photo.php?...5&set=gm.568125003548009&type=3&theater&ifg=1

    Problemdeki eşitlik x - y = t ⇒ y - x = -t değişken dönüşümüyle t + 2(-t)^2 = 15 ⇒ 2t^2 + t - 15 = 0 ikinci derece denklem haline gelir ve formülüyle;
    x - y = t = { -1 ∓ [ 1^2 - 4·2·(-15) ]^0,5 } / (2·1) = (-1 ∓ √121) / 2 = (-1 ∓ 11) / 2
    x - y = -3 (sorudaki doğru seçenek) veya x - y = 5 / 2 bulunur.

    WolframAlpha Kontrolu: http://www.wolframalpha.com/input/?i=(x - y) + 2(y - x)^2 = 15, x - y = ?

  2. Benzer Konular: İkinci Derece
    Forum Başlık Tarih
    Matematik - Geometri İkinci Derece Denklemlerde Kökler Toplamı 14 Eylül 2018
    Matematik - Geometri Mutlak Değerli Denklem - İkinci Derece Cebirsel İfade (2 Soru) 3 Eylül 2018
    Matematik - Geometri İkinci Derece Fonksiyon - Cramer Yöntemi ile Üç Bilinmeyenli Denklem Çözümü 3 Eylül 2018
    Denklem Çözme,Basit Eşitsizlik,Oran-Orantı,Özdeşlikler ve Çarpanlara Ayırma İkinci Derece Denklemlerde Kökler Toplamı 1 Eylül 2018
    Denklem Çözme,Basit Eşitsizlik,Oran-Orantı,Özdeşlikler ve Çarpanlara Ayırma İkinci Derece Denklemler 30 Ağustos 2018

Sayfayı Paylaş