KARMAŞIK SAYILAR

Konusu 'Hatalı - Tekrarlanmış Sorular veya Çözümler (Faulty - Repeated Questions or Solutions)' forumundadır ve yağmur damlası tarafından 7 Şubat 2010 başlatılmıştır.

Yüklüyor...
  1. yağmur damlası

yağmur damlası Yeni Üye

Beğenileri:
    0
    1)_Z=1 bölü 3-i - 1 bölü 3+i ise im(Z)=? C=1 bölü 5
    2)_Z=1 bölü 1+i + 1-i bölü i ise Z (z nin üzerinde eksi var) nedir?C= -1+3i bölü 2
    3)_kare kök içinde 4+3i . karekök içinde 4-3i ise kare kökü nedir?C=5
    4)_(i üzeri 10 + 1).(i üzeri 10 -1) bölü i üzeri 2006+i üzeri 2007 =?C=0
    5)_1 bölü 1-i +a+bi=1+i ise a+b=?C=1
    6)_Z=3-4i ise büyük parantez içinde Z-Z (z nin üzerinde eksi var)parantezi kapat karesi ise=?C=-16 bölü9
    7)_Z=(2+i).(3-i) bölü (1+i) ise im(z)=?C=-3 (bu soruyu açıklaayarak yaparmısınız)
    8 )_i.(x+i)+y.i=-y+i.(2-x.i) ise y nedir?C=-3 bölü 2 (bu soruyu açıklayarak yaparmısınız)
    9)_5+(4a-3b)i=a+2b-2i ise a=? C=1
    10)_İ Z+2 bölü 2+İ.Z=i+1 ise im(z)=? C=2
    11)_Z(z nin üzerinde eksi var) , Z nin eşleniğidir. z-12.i=(2+3i).Z(z nin üzerinde eksi var) ise  Re(z)=?C=?-3
    12)_z=a+ib olmak üzere: 3z-2z(z nin üzerinde eksi var)+2-5i=0 ise z üzeri-1 nedir?C=4 bölü 5+2 bölü 5i
    (bu soruyu açıklayarak yaparmısınız)
    13)_kare kök içinde -1=i ve a küçüktür işareti 0 küçüktür işareti b dir.
    a kare . (a-b) buraya kadar kare kök içinde  + 2a+9=7+2i ise b=?C=3(bu soruyu açıklayarak yaparmısınız)
    14)_kareköklrinden biri 2+3i olan reel katsayılı ikinci derece denklem nedir=?C=x kare-4x+13=0(bu soruyu açıklayarak yaparmısınız)
    15)_Z üzeri -1= i bölü 2-3i ise Z =?C=-3-2i
    yardım eder misiniz?

2. Benzer Konular: KARMAŞIK SAYILAR
    Forum Başlık Tarih
    Trigonometri,Karmaşık Sayılar,Logaritma,Parabol İkinci Derece Denklemler - Karmaşık Sayılar 10 Kasım 2024
    Trigonometri,Karmaşık Sayılar,Logaritma,Parabol Karmaşık Sayılar - Logaritma - Trigonometri 6 Kasım 2024
    Toplam ve Çarpım Sembolü,Diziler ve Seriler,Matris ve Determinant Geometrik Seri - Karmaşık Sayılarda Üstel Form ve Euler Formülü (YKS'de Yok) - İkinci Derece Denklem 7 Ekim 2024
    Trigonometri,Karmaşık Sayılar,Logaritma,Parabol Karmaşık Sayılarda Euler Formülü (YKS'de Yok) - Trigonometri - Pisagor Teoremi 27 Eylül 2024
    Zor Sorular (Akademik Problemler Hariç) Karmaşık Sayıların Trigonometrik İntegralde Kullanımı - Binom Açılımında Sabit Terim 20 Eylül 2024

3. Bora

Bora Yönetici Yönetici

Beğenileri:
    364
    Meslek:
    Öğretmen
    Ynt: KARMAŞIK SAYILAR

2 yi anlamadım.
  4. kuro

kuro Yeni Üye

Beğenileri:
    0

2.soru

5. coşkun

coşkun Yeni Üye

Beğenileri:
    4

[​IMG][glow=blue,2,400]yeşil fasulye
    kelleglow]
  6. Cem

Cem Yönetici Yönetici

Beğenileri:
    619

Çoşkun Hocam antreman sahasını karıştırmış herhâlde. Yahut, espri yaptı da ben anlamadım.:D
    Honore bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş