Çözüldü Mutlak Değer (2 Soru)

Konusu 'Rasyonel ve Ondalıklı Sayılar, Üslü Sayılar, Köklü Sayılar, Mutlak Değer, Taban Aritmetiği' forumundadır ve hakandogan tarafından 23 Ocak 2010 başlatılmıştır.

Yüklüyor...
  1. hakandogan

    hakandogan Yeni Üye

    Mesajlar:
    311
    Beğenileri:
    0
    |x + 1| + |x - 2| - 6 = 0 ise x'in alabileceği değerlerin toplamı kaçtır? cevap 1
    Son düzenleyen: Moderatör: 4 Haziran 2017

  2. Benzer Konular: Mutlak Değer
    Forum Başlık Tarih
    Rasyonel ve Ondalıklı Sayılar, Üslü Sayılar, Köklü Sayılar, Mutlak Değer, Taban Aritmetiği mutlak değerli denklemler 18 Nisan 2016
    Limit ve Süreklilik,Türev,İntegral Mutlak Değerli Fonksiyonun Belirli İntegrali 8 Nisan 2016
    Rasyonel ve Ondalıklı Sayılar, Üslü Sayılar, Köklü Sayılar, Mutlak Değer, Taban Aritmetiği Mutlak Değerli Fonksiyon Grafiği 15 Ocak 2016
    Denklem Çözme,Basit Eşitsizlik,Oran-Orantı,Özdeşlikler ve Çarpanlara Ayırma mutlak değer (lütfen sorumu çözün):(:) 15 Aralık 2014
    Rasyonel ve Ondalıklı Sayılar, Üslü Sayılar, Köklü Sayılar, Mutlak Değer, Taban Aritmetiği mutlak değer 29 Ağustos 2014

  3. Cem

    Cem Yönetici Yönetici

    Mesajlar:
    4.808
    Beğenileri:
    265
    Ynt: MUTLAk DEĞER..

    İki kritik nokta ve dolayısıyla üç tane incelenmesi gereken bölge var, yâni R doğrusu bu üç bölgeye bölünmüş ve ayrı ayrı incelenmeli. Aksi hâlde işin içinden zor çıkarsınız.
    Bunu daha önce de mükerrer olarak anlattık.

    [​IMG]
  4. tam35

    tam35 Yeni Üye

    Mesajlar:
    103
    Beğenileri:
    0
    Ynt: MUTLAk DEĞER..

    x.y=-1/6
    x+y=kök2/2
    olduğuna göre |x-y| kactır.
    Son düzenleyen: Moderatör: 4 Haziran 2017
  5. Cem

    Cem Yönetici Yönetici

    Mesajlar:
    4.808
    Beğenileri:
    265
    Ynt: MUTLAk DEĞER..

    Mutlak değer tanımı veya eş anlamlısı olan karekök tanımından, çok önemlidir; yâni, [​IMG] matematiği...

    [​IMG]
  6. Honore

    Honore Yönetici

    Mesajlar:
    1.615
    Beğenileri:
    249
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Müh. (Elk./Bilg.)
    x < 1 ⇒ -(x + 1) - (x - 2) - 6 = 0 ⇒ x1 = -5 / 2
    1 ≤ x < 2 ⇒ x + 1 - (x - 2) - 6 = 0 ⇒ 3 - 6 ≠ 0
    x > 2 ⇒ x + 1 + x - 2 - 6 = 0 ⇒ x2 = 7 / 2
    x1 + x2 = -5 / 2 + 7 / 2 = 2 / 2 = 1

Sayfayı Paylaş