Organik Bileşikler

Konusu 'BİYOLOJİ' forumundadır ve entalpiX tarafından 15 Eylül 2010 başlatılmıştır.

Yüklüyor...
  1. mathgeobirdeben

mathgeobirdeben Yeni Üye

Beğenileri:
    3
    Ynt: Organik Bileşikler

En kısa süre dediği için bizim toz şeker yedirme işlemini kullanmamız gerekmez mi?(şerbet yaparak)
    bu şerbet işlemi direk mideye gider ve 2 dk içinde emilir.Bu kişi hastahaneye gidecek de damardan glikoz verilecekde oooooo çok iş :) en kısa süre demeseydi damardan glikoz olurdu ama .. bence burada kafa karıştıracak nokta var gibi geldi bana :) hem hocam su getirip dökmek de uzun sürer o su dolacakda oooo :D bir tokat yeterli bence ;D
  2. entalpiX

entalpiX Yeni Üye

Beğenileri:
    0

Bir kova su ve tokat :) belki sinir krizi geçiren birine daha uygun olabilir. Adamcağız aç.

Cevap veren üyelere yorumlarından dolayı teşekkür ederim.

Bende ilk etapta damardan glikoz vermek diye düşündüm. Nasılki şeker hastaları insülin eksikliğinde damardan insülin alıyorsa, glikoz eksikse glikozda verilebilir. Fakat cevap anahtarı "ekmek yedirmek" demiş. Şaşırdım. Tam "Allah allah, nasıl olur?" diyecektim ki soruyu dikkatli okuyunca bir noktayı kaçırdığımı farkettim.

Açlık anında alınan ilk besin karbonhidratlar olduğu için ve de beynimizde direk bütünü gördüğü için aklımız direk karbonhidratın yapıtaşına gitti.

Bize açlıktan bayılan bir insan denilmiş. Damarda glikozu biten bir insan dememiş. Zaten bu mümkün olmaz, insan vücunda glikoz biterse, glikoliz gerçekleşemez ve solunum durur. Açlıktan bayılan insan, sindirim durduğu için vücudun verdiği ikaz gibi birşeydir. Siz sindirmesine yardım ederseniz, fonksiyon devam eder, çarklar tekrar döner. Lakin sadece damardan glikoz vererek, kanda bulunan glikoz miktarını biraz daha yükseltmiş olursunuz. Çay şekeri (sükroz/sakkaroz) disakkarit olduğu için etkisi daha azdır. Mesela kendi açlık anlarınızı anımsayın.. İllaki denemişsinizdir. Ağzınıza attığınız şeker açlığınızı bastırır mıydı?..

Garip bir soru, belki cevap anahtarına göre yorum yapmış olabilirim. Dershanedeki biyoloji öğretmenime soracağım. Sorma imkanı olan arkadaşlarda sorabilirlerse sevinirim.
  3. Cem

Cem Yönetici Yönetici

Beğenileri:
    569

Bayılmış bir insana ekmeği nasıl yedireceksiniz? Meselâ, uyuyan bir insana ekmek yedirebilir misiniz? Böyle bir şey mümkün olsaydı insanlar bunu yapardı, insan çok yiyicidir, hiç affetmezdi bu özelliğini ve uykuda da yerdi. Uykuda yemediğimize göre...

Eskiler günde bir defa yermiş, sonradan, Batı'dan geldi bu üç defa yemece işi. Geçenlerde Hindistan'da yaşlı bir budist vardı, 70 yıldır yemeden ve içmeden yaşıyordu. Adamı izlemeye almışlardı. Nasıl oluyor bu diye.

Ben sana söyleyeyim nasıl oluyor: Tamamen bünyenin alışması meselesi, alıştı mı çok rahat olur. Evliyâ Çelebi seyahatnâmesinde bahsediyor. Ayasofya'nın kubbesinden Uludağ'daki kiliseye uçuyormuşlar rahipler-keşişler. Uludağ'ın çok eski adı Keşiş Dağı'dır ve bunlardan almış adını.

Çok aç kalınca insan uçar. Meselâ budistler yerden havaya kalkarlar bağdaş kurmuş vaziyette, görmüşsünüzdür. Açlıkla olur bu. Neyse...

Maksat mideyi çalıştırmak sanırım, dediklerinizden bunu anlıyorum.
  4. entalpiX

entalpiX Yeni Üye

Beğenileri:
    0

"açlıktan bayılan" kavramının devamı getirilmemiş. Bu açlıktan baygın durumda ya da açlıktan bayılıp ayılmış da olabilir. Soruya tekrar baktım da söylediğim şeylerden emin değilim, kan şekerinin yükseltilmesi istenmiş, tekrardan damardan glikoz vermek daha mantıklı gelmeye başladı. Kafam karıştı. Yarın dershane öğretmenime soracağım.

Ayrıca, ruhunu bedeninden üstün seviye çıkarabilen insanların bedenlerine hükmettikleri benim de ilgimi çeken bir konudur.
  5. entalpiX

entalpiX Yeni Üye

Beğenileri:
    0

Bu soruya net cevap vermek mümkün değilmiş.

Eğer ki hastane servisinde bayılan bir insan ise damardan glikoz vermek, eğer yolda ya da evde bayılan bir insan ise dilin altına kesme şeker koymak en uygun yolmuş. Ekmek yedirmek ise en son durummuş. Cevap anahtarı yanlış.

Baygın bir insan sindirim yapabilir mi?

Evet, sindirim sistemi omirilik soğanı tarafından kontrol edilip, enerji kullanılmaz. Bu sayede, baygın bir insanın ağzına biraz ekmek koysak, amilaz enzimi ekmeği ıslatır, ve yutaktan devam ederek sindirim kanalınca ilerler ve bağırsak da sindirilebilirmiş. Birşeyler atıştırıp hemen uyuyan insan, uyurken de sindirimi devam eder. Ya da yemek yerken bayılan insanlar buna örnek olabilir. :)