Sami Paşazade Sezai ?!

Konusu 'TÜRK EDEBİYATI' forumundadır ve kuro tarafından 11 Kasım 2009 başlatılmıştır.

Yüklüyor...
  1. kuro

kuro Yeni Üye

Beğenileri:
    0
    Sanat toplum için mi ?

yoksa

sanat sanat için mi ?

hangisini benimsemiştir ?Benim bildiğim Sami Paşazade Sezai Tanzimat 2.dönem sanatçısı ve 2.dönem sanatçıları sanat için sanat anlayısını benimserler ama bazı kaynaklarda Sanat toplum için anlayısını benimsediğini dile getiriyorlar ? En doğru bilgiyi sizin vereceğinizden şüphem yoktur ?
  2. bayındır

bayındır Yeni Üye

Beğenileri:
    15
    Ynt: Sami Paşazade Sezai ?!

evet dediğin gibi 2.dönem sanatçıları sanat sanat için anlayışını benimsemişler.Sami paşazade sezai de bu sanatçılardan birisidir zaten 2. dönem sanatçılarının yapıtlarına bir bakarsan toplumsal konular yoktur hep bireysel konular hakimdir kişisel duygu ve acılarını dile getirmişlerdir örneğin Recaizade mahmut ekrem'in oğlunun ölümü yüzünden çektiği acıyı dile getirmek için yazdığı nijat ekrem şiiri veya Sami paşazade sezai'nin yeğeni iclal'in ölümü üzerine yazdığı iclal adlı mensur mersiyesi
  3. Gamze34

Gamze34 Yeni Üye

Beğenileri:
    0

Hangi kaynaklarda var peki merak ettim ben,neye dayanarak böyle yazdıklarını anlayamadım..
  4. kuro

kuro Yeni Üye

Beğenileri:
    0
  5. Gamze34

Gamze34 Yeni Üye

Beğenileri:
    0

Yanlış olmuş muhtemelen orda düzeltme butonu var her isteyen düzeltebiliyo sanırım çünkü ben düzelttim bi bakar mısın hala aynı mı diye?

Sayfayı Paylaş