Çözüldü tan(3θ) = { 3·tan(θ) - [ tan(θ) ]^3 } / { 1 - 3·[ tan(θ) ]^2 } Özdeşliği

Konusu 'Trigonometri,Karmaşık Sayılar,Logaritma,Parabol' forumundadır ve Honore tarafından 14 Eylül 2021 başlatılmıştır.

Yüklüyor...
  1. Honore

    Honore Yönetici Yönetici

    Mesajlar:
    6.196
    Beğenileri:
    652
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Müh. (Elk./Bilg.)
    [​IMG]
    https://i.ibb.co/1mDJsmq/tanjant.png
    https://www.facebook.com/photo/?fbid=1793284827546476&set=gm.2364970776973785
    (Birinci çözüm hem okunacak gibi değil hem de gereksiz uzun, ikinci çözümde de lüzumsuz değişken dönüşümleri var.)

    [ tan(10°) ]·[ tan(60° - 10°) ]·[ tan(60° + 10°) ] =
    [ tan(10°) ]·{ [ √3 - tan(10°) ] / [ 1 + √3·tan(10°) ] }·{ [ √3 + tan(10°) ] / [ 1 - √3·tan(10°) ] } =
    { 3·[ tan(10°) ] - [ tan(10°) ]^3 } / { 1 - 3·[ tan(10°) ]^2 } = tan(3·10°) = tan(30°) = 1 / √3 = (√3) / 3.

Sayfayı Paylaş