Dörtgende Açı

Konusu 'İlginç ve Sıradışı Çözümler' forumundadır ve Honore tarafından 28 Ağustos 2011 başlatılmıştır.

Yüklüyor...
  1. Honore

    Honore Yönetici Yönetici

    Mesajlar:
    9.222
    Beğenileri:
    655
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Müh. (Elk./Bilg.)
    Ynt: Dörtgende Açı

    Tabii ki sorun değil Sayın Cem Hocam, üstelik belki liseden yeni mezun üyelerimize de yararı olabilir bazı açıklamalarımızın. Şöyle olmuştu askeri ortama girişim: TSK, kendi adına okutmak üzere TIP, mühendislik, öğretmenlik gibi belli branşlarda ve belirli üniversiteleri kazanmış öğrencilerden istekli olup müracaat edenleri sağlık muayenesi, yazılı sınav, mülâkat ve başka diğer istihbarat araştırmalarıyla inceleyip uygun bulduklarını kabul ediyor ve bütün masraflarını devlet karşılayacak şekilde kendisine bağlı özel birliklerde [o zamanki ismiyle Fakülte Yüksek Okullar (FYO) Askeri Öğrenci Komutanlığı (daha eski adıyla da "Askeri Tıbbiye";)] harp okulu öğrencileri gibi yetiştiriyordu. Bu öğrencilerden okulunu bitirip mezun olanlar Teğmen rütbesiyle muvazzaf subay olarak orduya girip, branşlarına uygun TSK birimlerinde (GATA, Askeri Fabrikalar, Karargahlar, Lojistik Komutanlıklar, Harp Okulları, askeri liseler vb) göreve başlıyorlardı. Ben de Hv.K.K.lığı tarafından okutulduğum için aynı şekilde Tğm. olarak başladığım meslek hayatımı Kd.Alb. rütbesiyle 2006'da tamamladım. Övgünüz için çok teşekkür ederim, Allah razı olsun. Belki bir süre daha karınca kararınca yararlı olabilirdim ama görevlendirildiğim bir projenin maliyet ve gereklilik tarafları kafama yatmadığından içine girdiğim duygusal ve vicdani sıkıntıyla başlayan mânevi huzursuzluğuma bir son vermem gerektiği için ayrıldım.

    Ankara ve İstanbul'daki FYO'lar sonradan kaldırıldı ve bunun yerine TSK artık sözleşmeli subay işlemleriyle böylesi teknik personel ihtiyacını karşılamaya yöneldi. Gazetelerde belli zamanlarda ilanlar çıkıyor ve şartları karşılayan adaylardan seçimler yapılarak yine muvazzaf subay olarak meslek hayatlarına devam edebiliyorlar. Bunun dışında klasik askerlik yolu olan Harp Okullarına da YGS sonrasında giriş yapılabilir.

    TSK'yı seçmeyi düşünebilecek aday üyelerimiz varsa şimdiden İngilizce'yi (veya Almanca, Fransızca, vb bir yabancı dili) mutlaka iyi öğrenmeğe şimdiden başlasınlar çünkü TSK bünyesinde her sene yapılan Genel Dil Sınavlarıyla başarılı olup ABD ve çeşitli Avrupa ülkelerine 3 yıl süreyle görevlendirilme imkânını kazanmaları mümkündür ki bu durum onların hayatında birçok bakımdan (genel görgü, kültür, maddi şartların iyileşmesi, vs) çok olumlu değişiklikler yapabilir. Bu noktayı daha somut anlatabilmek için kendimden bir örnek vereyim: Yabancı dil seviyem nedeniyle o sınavlarda başarılı bulunduğumdan ve ayrıca temsil yeteneği, ailevi durum vb faktörler bakımından da uygun görüldüğümden1997-2000 yılları arasında Hollanda'daki bir NATO teşkilâtında görevlendirilmiştim ve o süre içinde oğlum da oradaki bir Amerikan Kolejinde orta okulu bitirme olanağını bulup İngilizce'sini çok ilerletebildi. ABD'de burslar kazanabilmiş olmasının en önemli sebeplerinden biri de şüphesiz budur.

    Sonuç olarak Sayın Cem Hocam, ülkemizin içinde bulunduğu işsizlik problemi düşünüldüğünde TSK'da subay/astsubay olarak teknik branşlarda göreve başlamak, yabancı dil de geliştirilmek şartıyla üniversite sonrasında geleceğini net göremeyen gençlerimiz için çok iyi bir alternatif olabilir ve vazifeleri süresince liyakat esasına göre İngilizce başta olmak üzere çeşitli alanlarda kurslara giderek yüksek lisans olanaklarını da elde edebilirler.

    Selâmlar, sevgiler, saygılar.
  2. Cem

    Cem Yönetici Yönetici

    Mesajlar:
    4.072
    Beğenileri:
    498
    Ynt: Dörtgende Açı

    Ooo Albaysınız demek... Bakın benim aklımda astsubay kalmış, nereden kalmışsa, hafızamın zayıflığına verin, fenâ pot kırdım sanırım. Hem de ileri sınıf imişsiniz. Dış görevlendirildiğinize göre... Tabiî genç arkadaşlar bu söylediklerinizi duysunlar. İyi bir bilgi ve kültür oldu bu söyledikleriniz.

    Yahû, birinci sınıf bir Albay'la muhatab-müşerref oluyormuşuz haberimiz yok!.:):( Kusurumuza bakmayın, özür dileriz. Gerçekten.:(
    Selâmlar, saygılar...
  3. Honore

    Honore Yönetici Yönetici

    Mesajlar:
    9.222
    Beğenileri:
    655
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Müh. (Elk./Bilg.)
    Ynt: Dörtgende Açı

    İstirham ederim Sayın Cem Hocam, özür dilenecek hiç bir şey yok, çünkü rütbe dediğimiz bu gelip geçici dünyevi seviyeler de ancak ve ancak sizler gibi çok değerli öğretmenlerin emekleri ve çabalarıyla meydana gelebiliyor. Her zaman sizin gibi gerçekten çok müstesna hocalarımdan birşeyler öğrenmeğe, biraz bildiklerimi de olabildiğince korumaya ve geliştirmeye çalışan bir öğrenciniz olabildiğim için çok mutluyum. Sayenizde açılan bu sohbetle inşallah bir iki üyemize de dediğiniz gibi bir yarar sağlanırsa memnun olurum. Çok selâmlar, sevgiler, hürmetler.

    "Âlimin mürekkebi, şehidin kanı ile tartılır, âlimin mürekkebi ağır gelir." - Hz. Muhammed (S.A.V)
  4. Honore

    Honore Yönetici Yönetici

    Mesajlar:
    9.222
    Beğenileri:
    655
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Müh. (Elk./Bilg.)
Benzer Konular: Dörtgende Açı
Forum Başlık Tarih
Dörtgenler ve Çokgenler Dörtgende Açı - Trigonometri Pazartesi 11:09
Ivır Zıvır Sorular - Sohbet (Trivial Questions - Chat) Düzgün Altıgende İç Açı-Üçgende ve Dikdörtgende Alan-Trigonometri-OECD PISA 2022'deki Halimiz 6 Aralık 2023
Ivır Zıvır Sorular - Sohbet (Trivial Questions - Chat) Çemberde Teğet Kiriş Açı ve Aynı Yayı Gören Merkez Açı İlişkisi - Dörtgende İç Açılar Toplamı 22 Eylül 2023
Ivır Zıvır Sorular - Sohbet (Trivial Questions - Chat) Bütünler Açılar - Dörtgende İç Açılar Toplamı 27 Temmuz 2023
Dörtgenler ve Çokgenler Dikdörtgende Uzunluk - Dik Üçgende Açı - Pisagor Teoremi - Trigonometri 14 Temmuz 2023

Sayfayı Paylaş