Çözüldü çarpanlara ayırma (2 soru)

Konusu 'Denklem Çözme, Eşitsizlikler, Oran-Orantı, Özdeşlikler ve Çarpanlara Ayırma' forumundadır ve cbatuhan tarafından 17 Ocak 2012 başlatılmıştır.

Yüklüyor...
  1. cbatuhan

cbatuhan Yeni Üye

Beğenileri:
    0
    cevaplar ilk 2 soruluk resimdeki ikiside D şıkkı. son soru da 15.

Okuyabilirsiniz umarım yardımlarınız için sağolun ygs bizim olacak inşallah :)

2. Benzer Konular: çarpanlara ayırma
    Forum Başlık Tarih
    Ivır Zıvır Sorular - Sohbet (Trivial Questions - Chat) Doğal Sayılarda Çarpanlara Ayırma ve Sadeleştirme 14 Haziran 2026
    Limit ve Süreklilik,Türev,İntegral Limitte Cebirsel Özdeşlikler ve Çarpanlara Ayırma - Türevin Limit Tanımı 28 Mayıs 2026
    Ivır Zıvır Sorular - Sohbet (Trivial Questions - Chat) Faktöriyel - Çarpanlara Ayırma 11 Mayıs 2026
    Ivır Zıvır Sorular - Sohbet (Trivial Questions - Chat) İkinci Derece Denklemlerde Çarpanlara Ayırma ve Üstel Sayılar Bilinmeden ODTÜ Bitirilebiliyor mu? 11 Mayıs 2026
    Ivır Zıvır Sorular - Sohbet (Trivial Questions - Chat) EBOB - Çarpanlara Ayırma 10 Mayıs 2026

3. Bora

Bora Yönetici Yönetici

Beğenileri:
    576
    Meslek:
    Öğretmen
    Ynt: çarpanlara ayırma

cbatuhan cevap vermeye çalışacağım ama hiç okunmuyor neredeyse.Daha net fotolar çekmen gerek.Ya da elle yaz buraya..
  4. cbatuhan

cbatuhan Yeni Üye

Beğenileri:
    0

1-x üstü 4 + 2xkare+9 ifadesinin çarpanlarından biridir? cevap : xkare-2x+3
    2-xkare+ykare-4x+6y+19 ifadesinin en küçük değeri? x, y doğal sayı cevap :15 (ben 6 buldum ama 15 diyor )

bunları yazabildim bir dahaki resimlerde daha özenli çekmeye çalışıcam kalite düşük ama bişeyler yapıcam teşekkür ediyorum ilginden dolayı bora bey
  5. Bora

Bora Yönetici Yönetici

Beğenileri:
    576
    Meslek:
    Öğretmen

1)

2. soru çok sinsice hazırlanmış bir soru.x ve y nin doğal sayı olduğunu göz önüne almazsanız hata yaparsınız.

x=2 ve y=0 için

6. cbatuhan

cbatuhan Yeni Üye

Beğenileri:
    0

Teşekkür ediyorum , 2. soru harbi y 'ye -3 verip durdum helal olsun :)

Sayfayı Paylaş