Çözüldü Kar zarar

Konusu 'Sayı-Kesir,İşçi-Havuz ve Yaş,Karışım Problemleri,İstatistik ve Grafik' forumundadır ve sevdam tarafından 23 Ekim 2010 başlatılmıştır.

Yüklüyor...
  1. sevdam

sevdam Yeni Üye

Beğenileri:
    0
    Yaş incir kuruyunca ağırlığının 2/9 u azalmaktadır.yaş iken 1,4 tl ye alınan incir kuruyunca kaç tl ye satılırsa zarar edilmemiş olur ?

2. Benzer Konular: zarar
    Forum Başlık Tarih
    Hareket, Hız, Yüzde, Faiz, Sayısal Yetenek Problemleri ve Genel Kavramlar İki Bilinmeyenli Birinci Derece Denklemle Satış, Kâr, Zarar ve Yüzde Problemi Çözümü 26 Ağustos 2024
    Ivır Zıvır Sorular - Sohbet (Trivial Questions - Chat) Alış, Satış, Kâr ve Zarar - Yüzde Problemi 16 Ağustos 2023
    Hareket, Hız, Yüzde, Faiz, Sayısal Yetenek Problemleri ve Genel Kavramlar Kâr - Zarar - Yüzde Problemi 10 Mart 2023
    Ivır Zıvır Sorular - Sohbet (Trivial Questions - Chat) Yatırım Aracı Alışında Kazanç - Zarar Problemi - Ondalıklı Sayılarda Sıralama 29 Haziran 2021
    Hareket, Hız, Yüzde, Faiz, Sayısal Yetenek Problemleri ve Genel Kavramlar Maliyet, Satış, Kazanç, Zarar, Yüzde, Grafik Problemi 28 Haziran 2021

3. coşkun

coşkun Yeni Üye

Beğenileri:
    22
    Ynt: Kar zarar

böyle sorularda elindeki incir miktarına kendin değer verirsen daha rahat edersin.

soruda 2/9 dediği için ben incir miktarına 9kg diyorum hani 2/9 unu alırken kolaylık olsun diye.
    şimdi 9kg inciri kg sini 1.4 tl den alınca 9.1.4 tl öder.sonucu bulmadan böyle bırakalım şimdilik...(VERİLEN PARA)
    inciri kurutalım bakalım.
    kuruyunca 2/9 u gidiyordu. 9 kg nin 2/9 u 2 kg eder. bu giderse kalır 7kg.
    7kg lik inciri kaçtan satmalıyız ki verdğimiz parayı bulalım?
    7.x=9.1.4
    X=1.8 OLUR.
  4. sevdam

sevdam Yeni Üye

Beğenileri:
    0

ooo hocam süper ya Allah razı olsun harika anlatmışsınız ...iki hocamız var beğendiğim burda anlatış tarzı benim algıma uyan sizinkide çok güzel çok teşekkürler
  5. coşkun

coşkun Yeni Üye

Beğenileri:
    22

iltifatın için teşekkür ederim...

Sayfayı Paylaş