Çözüldü 10! 11 i!e bolumunden kalan kactir?

Konusu 'Mantık,Kümeler,Bağıntı ve Fonksiyon,İşlem ve Moduler Aritmetik' forumundadır ve dilaraawrt tarafından 13 Kasım 2015 başlatılmıştır.

Yüklüyor...
  1. dilaraawrt

dilaraawrt Yeni Üye

Beğenileri:
    2
    Moduler aritmetik

2. Benzer Konular: bolumunden kalan
    Forum Başlık Tarih
    Ivır Zıvır Sorular - Sohbet (Trivial Questions - Chat) Polinomlarda Bölme ve Kalan - Belirsiz Katsayılar Kuralı - Üç Bilinmeyenli Denklem 9 Ağustos 2026
    Ivır Zıvır Sorular - Sohbet (Trivial Questions - Chat) Tam Sayılarda Kalansız Bölünebilme 3 Mayıs 2026
    Ivır Zıvır Sorular - Sohbet (Trivial Questions - Chat) Dikdörtgende Alan - Tam Sayılarla Kalansız Bölme (LGS Düzeyi) 21 Kasım 2025
    Ivır Zıvır Sorular - Sohbet (Trivial Questions - Chat) Polinom Bölmesinde Bölen ve Kalan Polinomların Dereceleri - Eşitsizlik 28 Ekim 2025
    Mantık,Kümeler,Bağıntı ve Fonksiyon,İşlem ve Moduler Aritmetik Üstel Sayılar - Modüler Aritmetik - Bölme, Bölüm ve Kalan - Programlama 9 Ekim 2025

3. hakanşcı

hakanşcı Yeni Üye

Beğenileri:
    4
    cevap 10 da nasıl açıklacağımı bulamadım

Bir teorem vardı. Adını suan da hatırlayamadım ama a sayısı asal ise (a-1)! + 1 sayısı a sayısına tam bölünür diye bir kural vardı.
  4. dilaraawrt

dilaraawrt Yeni Üye

Beğenileri:
    2
    Anladim saol :D
  5. hakanşcı

hakanşcı Yeni Üye

Beğenileri:
    4
    Ben tam anlatamadım.Umarım daha bilgili biri yardımcı olur :D
  6. Honore

Honore Yönetici Yönetici

Beğenileri:
    652
    Meslek:
    Müh. (Elk./Bilg.)
    Sorularınızı başlığa değil, büyük mesaj alanına yazınız.

10! = 3·4·6·7·8·9·100 = 3628800 ve rakamlar sağdan sola doğru +, –, +, –, … şeklinde işaretlenerek toplandığında sadece +2-6+3=-1 < 0 olduğundan 11 eklenirse (pozitif olana kadar) kalan -1 + 11 = 10 olur.

Sayfayı Paylaş