Davet

Konusu 'Ivır Zıvır Sorular - Sohbet (Trivial Questions - Chat)' forumundadır ve Cem tarafından 17 Ocak 2009 başlatılmıştır.

Yüklüyor...
  1. Bora

Bora Yönetici Yönetici

Beğenileri:
    577
    Meslek:
    Öğretmen
    Ynt: Davet

evet fen edebiyat kısmında sorun var haklısın...Sizlerinde katkısı ile yinede iyi gidiyor bence...
    Kesinlikle yarış daha da kızıştı...Ancak benim zamanımda okumak isteyen liseye geliyordu...Şimdi herkes liseye gidiyor...Sayı arttı ama kalite düştü :)
    Honore bunu beğendi.
  2. fiskiranzeka

fiskiranzeka Yeni Üye

Beğenileri:
    0

Öyle demeyin, zaten bizim rakiplerimiz belli...
    Türkiyede iş bulabilecek kaç tane mühendis kontenjanı var sanıyorsunuz ?
    Atıyorum Bay X tercihini şu mesleklerden yana yapacak;
    1. Elektronik Mühendisliği
    2. Bilgisayar Mühendisliği
    3. Endüstri Mühendisliği
    Bu adamın iş bulacak şekilde bulabileceği kontenjan sayısı çok küçük bir rakam..
    Bu sınırlı sayıdaki kontenjana girebilmesi için de Say2 Puan türünde, ilk 25 bin'e girmesi lazım.
    ilk 25bin ne demek ? :) Zaten Türkiye'deki bütün fen liseleri ve anadolu liselerinin sayısal bölümlerinde okuyan öğrenci sayısı bu kadar değil mi ? :)
    Düz lisede okuyup, sivrilenler de olacak :)
    Zor çok zor... Yani 40 yaşında öss'ye giren adamlar bizi bağlamıyor.
    Bizim rakiplerimiz belli.
  3. Bora

Bora Yönetici Yönetici

Beğenileri:
    577
    Meslek:
    Öğretmen

Fen liselerinin sayısı çok fazla artmadı...Ancak birçok düz lise adını anadolu lisesi yaptı.Ama sadece adı anadolu lisesi...İsterse 2000 tane anadolu lisesi olsun...Onların ancak %10'u gerçek anlamda anadolu lisesidir. Ben düz lise mezunuyum. 96'da mezun oldum. Şu an benim mezun olduğum okul anadolu lisesi olarak geçiyor... Ama inan bana benim zamanımda senin dediğin mühendislikleri kazanan sayısı veya tıp kazanan sayısı daha fazlaydı. Umarım anlatabilmişimdir...
    Yani 1996 yılında durumu gerçekten iyi olan 1000 tane bay Y :) varsa...Şimdi de durumu iyi olan 1100 tane Bay Y vardır...İster anadoludan ister fen lisesinden...

Yine de çok zor, çok :)

Bu arada 40 yaşındakileri salla gitsin zaten...
  4. fiskiranzeka

fiskiranzeka Yeni Üye

Beğenileri:
    0

Şöyle birşey var,
    öğrenciler biribirinin kuyusunu kazıyor :)
    Eskiden dersane mersane pek yaygın değildi,
    azcık zeki bir öğrenci yata yata da üniversiteye giriyordu,
    şimdi millet harıl harıl çalışıyor, herkes dersanelere gidiyor özel ders alıyor.
    Zeka seviyesi normalin altında olan bir öğrenci bile 330 340 yapabiliyor :)
    Böyle hararetli bir ortamda, çok çalışmayan öpülüyor.
    zeki öğrenci bile son 3 ay günde 4 saat çalışarak kurtaramayabiliyor...
    Demek istediğim şu,
    ünilerde var hani çan eğrisi sistemimidir nedir..
    aynı onun gibi..
    sınıf ortalamasının üstüne çıkman lazım.
    sınıf herkes 40 alırsa ne güzel :))) yata yata 45 alırsın..
    ama herkes 70 alırsa seni öperler sınıfta kalırsın.
    Aynı mantık.
    millet yüzünden biz de çalışmak zorunda kalıyoruz...

Benim çalışmaya da itirazım yok ama :)
    Adamlar çalışmayla yetinmiyorlar, soru tipi ezberliyorlar, soru ezberliyorlar :)
    Ben konuları öğreniyorum herşeyin mantığını öğreniyorum soruyu 1 dakika 15 saniyede çözüyorsam,
    adam o konudan 500 tane soru çözmüş çok pratik yapmış herşeyi ezberlemiş benim 1 dakika 15 saniyede çözdüğüm soruyu 25 saniyede çözünce beni öpüyor otomatikman.Canımı sıkan bu :D
    Ne gerek var o kadar abartıyorlar, otursun konuyu anlasın yeter işte.. Gel de anlat..
  5. Cem

Cem Yönetici Yönetici

Beğenileri:
    1.350

İlginç bir yaklaşım tarzı....Soru ezberlemekle ÖSS sınavının geçilebileceği fikri bence yanlış...Sonsuz tane soru var, olabilir, bunun neyini ezberleyeceksin...Neticede iş çok çalışmaya dayanıyor, bakmayın 1. ve 2. olup televizyona çıkıp fazla çalışmadım diyene, kesinlikle sabah-akşam durmadan çalışmıştır. İlk 5 bin ilâ 10 bin kişi ve hattâ 20 bin kesinlikle çok çalışmıştır, aksi taktirde olmaz...Çok çalışmadan kazanılabilecek, az puanla alan yerler de var tabiî...ÖSS'ye hazırlanan bir öğrencinin iyi bir yer veya ünlü bir üniversite için günde en az 10 saat çalışması gerek; yeme, içme oturma, kalkma v.s. hariç...

Bir de kazanınca yatarak geçeceğini sanıyor millet, kesinlikle olmaz,alttan ders bıraktın mı yandın...Hele hele mühendislik fakültelerinde kesinlikle yatarak (az çalışarak) geçemezsin, meselâ iktisat ve işletmede bir nebze yatarak geçebilirsin, arkadaşlarım vardı, hattâ beraber kalıyordum, onlardan biliyorum, sınav akşamı çalışırlar ve geçmek için yeterli notu alırlardı.
    Honore bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş