Çözüldü Eylül 2011

Konusu 'Zor Sorular (Akademik Problemler Hariç)' forumundadır ve Cem tarafından 5 Eylül 2011 başlatılmıştır.

Yüklüyor...
  1. Cem

Cem Yönetici Yönetici

Beğenileri:
    1.354
    Yuvarlak olarak dizilmiş 13 kişi içinden, yanyana duranlardan ikisi birlikte olmamak şartıyla 5 kişi kaç farklı bir şekilde seçilebilir?

Bu soruyu, Allah'ın izniyle bu ay dünyaya gelecek olan Bebeğime ithâf ediyorum.
    Honore bunu beğendi.

2. Benzer Konular: Eylül
    Forum Başlık Tarih
    Ivır Zıvır Sorular - Sohbet (Trivial Questions - Chat) Hatırlama-Hatırlatma: Preveze Zaferi ve Deniz Kuvvetleri Günü (27 Eylül) 29 Eylül 2009
    EĞİTİM-ÖĞRETİM 2009-2010 Öğretim yılı 24 Eylül'de Açılıyor 7 Şubat 2009

3. madman

madman Yeni Üye

Beğenileri:
    5
    Ynt: Eylül 2011

hocam 234 buluyorum ama emin değilim..
    13 kişiyi 2 şerli 6 gruba ayırdım..ordan 5 grup seçtim..bir kişi ayrı kaldı..
    örneğin yanyana iki gruptan 2 kişiyi 3 farklı şekilde seçebileceğimi düşündüm..ayrıca ayrı kalan 1 kişi düşünüp 13 ile çarptım..açıkçası çözüm pek hoşuma gitmedi ama böyle gibi geliyor..
    6.3.13=234
    yanlış ise cevabı öğrenebilirmiyim?
  4. Cem

Cem Yönetici Yönetici

Beğenileri:
    1.354
    Ynt: Eylül 2011

Soruyu düz bir hata tercüme ederek çözelim. Böyle yapmazsak işimiz çok zor olur.

Burada, dizilmişlerin içinden seçim yaptığımız için ilk baştaki A,C,E,G ve K'nın kendi aralarında yer değiştirmesi sözkonusu olmaz. Çünkü seçme-kombinasyon yapıyoruz. Bir diziliş-sıra sözkonusu değil. Ayrıca başka bir ayrık beşlinin seçimi de sözkonusu değil. Çünkü aralarına dağılış miktarını bulmak, soruda istenenle aynı şeye denk gelir. Yâni bu çözüm için A,C,E,G ve K'yı temel aldık.
    Honore bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş