Soru Kaos Diziliş - Programlama

Konusu 'Zor Sorular (Akademik Problemler Hariç)' forumundadır ve Cem tarafından 22 Mayıs 2012 başlatılmıştır.

Yüklüyor...
  1. Cem

Cem Yönetici Yönetici

Beğenileri:
    1.333
    Bir soru:

"HİPERBOL" kelimesinin harfleri, hiçbir harf kelimedeki aslî yerinde olmamak üzere kaç farklı şekilde dizilebilir?
    Honore bunu beğendi.

: Fortran

2. Benzer Konular: Diziliş Programlama
    Forum Başlık Tarih
    Hatalı - Tekrarlanmış Sorular veya Çözümler (Faulty - Repeated Questions or Solutions) Sayısal Diziliş - Programlama (Soru hatalı) 10 Nisan 2023
    Polinomlar, Permütasyon, Kombinasyon, Olasılık ve Binom Açılımı Geometrik kombinasyon ve Sayı Dizilişi - Programlama 29 Mart 2017
    Ivır Zıvır Sorular - Sohbet (Trivial Questions - Chat) Ardışık Tek Sayıların Toplamı - Toplam Sembolü - Programlama 12 Nisan 2026
    Denklem Çözme, Eşitsizlikler, Oran-Orantı, Özdeşlikler ve Çarpanlara Ayırma Tam Sayılar Kümesinde Tek Bilinmeyenli Denklem Çözümü - Programlama 9 Nisan 2026
    Doğal Sayılar,Tam Sayılar,Bölme Bölünebilme,EBOB-EKOK Aritmetik Ortalama - 3 Bilinmeyenli 2 Denklem - Eşitsizlik - Programlama 7 Nisan 2026

3. kpss_61

kpss_61 Yeni Üye

Beğenileri:
    3
    HİPERBOL ( Hocam düz mantık kurdum harfleri sağdan başa doğru kaydırarark yaptım :) )

1- (L)HİPERBO
    2- (O)LHİPERB
    3- (B)OLHİPER
    4- (R)BOLHİPE
    5- (E)RBOLHİP
    6- (P)ERBOLHİ
    7- (İ)PERBOLH
    8- (H)İPERBOL= BAŞA DÖNGÜ OLDUĞU İÇİN BU SAYILMIYOR yani toplamda 7 tane
  4. Cem

Cem Yönetici Yönetici

Beğenileri:
    1.333
    Olmaz, soru çok basit değil. Meselâ 1- için LOHRBOLİ de var!
    Honore bunu beğendi.
  5. kpss_61

kpss_61 Yeni Üye

Beğenileri:
    3
    hımm ozaman O zaman hocam o zaman her bir harf asli yerlerine gelmiyecek gelmeyecek şekilde 8 değişik kelime üretiyor yani 8 üzeri 8 tane mi kelime oluşur ?
    Son düzenleyen: Moderatör: 28 Haziran 2025
  6. Cem

Cem Yönetici Yönetici

Beğenileri:
    1.333
    Yahu yanlış yazmışım misâl verelim derken; "ayakta uyuyup otele para vermeyenlerden" oldum.:)

LOHRBPEİ olacaktı.

Zaten hepsi; 8!=8·7·6·5·4·3·2·1 = 40320
    ......Sen ise 8^8 = 8·8·8·8·8·8·8·8 demişsin, bu çok fazla, (rakamları alt alta yazdım ki yanlış olduğunu göresin).
    Honore bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş