Çözüldü Kâr ve Zarar Problemi (3 Soru)

Konusu 'Hareket, Hız, Yüzde, Faiz, Sayısal Yetenek Problemleri ve Genel Kavramlar' forumundadır ve kuro tarafından 22 Ocak 2010 başlatılmıştır.

Yüklüyor...
  1. kuro

kuro Yeni Üye

Beğenileri:
    0
    Kilosu 6 TL olan bir miktar yaş üzüm kurutulup satıldığında % 50 kâr edilmek isteniyor ve üzüm kuruduğunda % 10 fire veriyorsa kuru üzümün kilosu kaç TL olmalıdır?
    Son düzenleyen: Moderatör: 17 Mayıs 2024

2. Benzer Konular: Zarar Problemi
    Forum Başlık Tarih
    Hareket, Hız, Yüzde, Faiz, Sayısal Yetenek Problemleri ve Genel Kavramlar İki Bilinmeyenli Birinci Derece Denklemle Satış, Kâr, Zarar ve Yüzde Problemi Çözümü 26 Ağustos 2024
    Ivır Zıvır Sorular - Sohbet (Trivial Questions - Chat) Alış, Satış, Kâr ve Zarar - Yüzde Problemi 16 Ağustos 2023
    Hareket, Hız, Yüzde, Faiz, Sayısal Yetenek Problemleri ve Genel Kavramlar Kâr - Zarar - Yüzde Problemi 10 Mart 2023
    Ivır Zıvır Sorular - Sohbet (Trivial Questions - Chat) Yatırım Aracı Alışında Kazanç - Zarar Problemi - Ondalıklı Sayılarda Sıralama 29 Haziran 2021
    Hareket, Hız, Yüzde, Faiz, Sayısal Yetenek Problemleri ve Genel Kavramlar Maliyet, Satış, Kazanç, Zarar, Yüzde, Grafik Problemi 28 Haziran 2021

3. Bora

Bora Yönetici Yönetici

Beğenileri:
    575
    Meslek:
    Öğretmen
    Bakınız:

1- http://www.sorumvar.net/forum/index.php/topic,1215.0.html
    2- http://www.sorumvar.net/forum/index.php/topic,811.0.html
    3- http://www.sorumvar.net/forum/index.php/topic,1256.0.html

Çözüme kendin ulaşmaya çalışırsan daha etkili bir öğrenme sağlarsın.

Not: Sitenin yeni yapılanmasında adreslerde değişmeler olduğu için yukarıdaki linklerden sayın Bora Hocamızın belirttiği örneklere gidilememektedir, ancak sitede başka birçok çözümlü benzer problem zaten vardır. (Honore)
    Honore bunu beğendi.
  4. kuro

kuro Yeni Üye

Beğenileri:
    0
    hocam ben çok denedim bende de kaynaklar var fakat bir türlü bulamadım :(
  5. Bora

Bora Yönetici Yönetici

Beğenileri:
    575
    Meslek:
    Öğretmen
    100 kg · 6 TL / kg = 600 TL
    90 kg x A = 600·150 / 100 olur. %50 kâr
    A = 10 TL.
    Honore bunu beğendi.
  6. Cem

Cem Yönetici Yönetici

Beğenileri:
    1.336
    Mâdem kafan karışıyor, başka alternatif çözüm yapayım.
    Hocam 100 demiş. Ben 1 kg. diyeceğim. Yâni bu soru her türlü yapılır.
    Bu soruları çözememenizin sebeplerinden biri ufak yaşta alınan kalitesiz ve yetersiz eğitim.
    Yâni sağlam ve ehil elde eğitim alan bir 5. sınıf ilkokul çocuğu bunu çözer. Yâni, veliniz, hemen ilkokul hocanıza koşsun ve hesap sorsun!..Ve siz de, anne ve babanıza hesap sorun, bu tür bakkal hesabı problemlerini bana neden öğretmediniz diye.
    Israrla çalışmaya devam. Başka yapacak bir şeyiniz yok, yumurta kapıya gelmiş ve sizin öğreneceğiniz daha çok şey var.

1 kg. 6 lira ise %10 fire versin: [​IMG]
    Bu 1 kg. nın satışından %50 kâr elde edilecekse, [​IMG] liraya satılması gerekir.

Honore bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş