Çözüldü Karmaşık Sayı

Konusu 'Trigonometri,Karmaşık Sayılar,Logaritma,Parabol' forumundadır ve Berkay tarafından 21 Ocak 2014 başlatılmıştır.

Yüklüyor...
  1. Berkay

Berkay Yeni Üye

Beğenileri:
    0
    Özdebir sınavından;
    Arg(z+|z|)=40[sup]o[/sup] ise Arg(z)=? (z=z'nin eşleniği,üstüne çizgi koymayı bulamadım)

2. Benzer Konular: Karmaşık Sayı
    Forum Başlık Tarih
    Ivır Zıvır Sorular - Sohbet (Trivial Questions - Chat) Karmaşık Sayılar Cuma 16:02
    Trigonometri,Karmaşık Sayılar,Logaritma,Parabol Çarpanlara Ayırma - Karmaşık Sayılarda Euler Notasyonu ve Esas Argüman - Logaritma 9 Eylül 2026
    Zor Sorular (Akademik Problemler Hariç) Karmaşık Sayılı İntegral - Üstel Sayılarla Çarpma - Trigonometri 8 Eylül 2026
    Ivır Zıvır Sorular - Sohbet (Trivial Questions - Chat) Karmaşık Sayılarda Esas Argüman 16 Ağustos 2026
    Hatalı - Tekrarlanmış Sorular veya Çözümler (Faulty - Repeated Questions or Solutions) Karmaşık Sayılarda Esas Argüman - Belirsiz Katsayılar Kuralı - 2. Derece 2 Bilinmeyenli Denklem 27 Temmuz 2026

3. Bora

Bora Yönetici Yönetici

Beğenileri:
    581
    Meslek:
    Öğretmen
    Ynt: Karmaşık Sayı

Güzel bir yöntem ile cevaplayalim.

Sanada bir soru sorayım konu ile ilgili

Arg (z)=70 ise Arg (z+i)=?

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
  4. Berkay

Berkay Yeni Üye

Beğenileri:
    0

bana " b " olan açıyı soruyor aslında ama bulamadım.

+i dediği için x eksenine dik çizdim. paralellikleri kullanmaya çalıştım ama ...
  5. Bora

Bora Yönetici Yönetici

Beğenileri:
    581
    Meslek:
    Öğretmen

Çizim doğru olmuş. Soruyu eksik verirsem çözemezsin tabi :) Hızlıca sordum. |z|=1 olduğunu vermeyi unutmuşum.

Dolayısıyla ikizkenar üçgenden a=b olacaktır.(i nin boyuda 1 dir.) Zaten çizimi yapman yeterli idi benim için.
    Sonuç 80 oluyor galiba. 70+10 = 80

Sayfayı Paylaş