Marmara Gemisi

Konusu 'Ivır Zıvır Sorular - Sohbet (Trivial Questions - Chat)' forumundadır ve Cem tarafından 31 Mayıs 2010 başlatılmıştır.

Yüklüyor...
  1. Cem

Cem Yönetici Yönetici

Beğenileri:
    1.350
    Ynt: Marmara Gemisi

Teknoloji de bir yere kadar geçerlidir, her bir şeyin sınırı-ölmesi olduğu gibi onun da sınırı var, bozulması; imân karşısında işe yaramaması vardır.
    Bu hâdiseden daha önce dillendirmiştim; son yüzyıl itibâriyle insanın insana yaptığı zûlüm had safhada, bunun bir sonucu doğuracağı açık; ama menfî, ama müsbet!..
    Şu kadar matematik çalıştım veya okudum her nevî, ben bu sonuca varabiliyorum...
  2. vanGogh

vanGogh Yeni Üye

Beğenileri:
    5

[quote author=superkiz link=topic=2366.msg11769#msg11769 date=1275750627]
    ben en çok şeye güldüm ilker başbuğ diyor ki onların 7bin askeri varsa bizim askerimiz 10 milyon 2 saatte girer alır çıkarız yaa adamlar teknoloji kralı 7 binden biri ölmeden 10 milyonu öldürürler.İman gücü desen eskisi gibi değil ki ordu artık Fethullah Gülenin yorumuna sinir oldum hiç sevmem zaten kendilerini Başbakan da öyle. Ya Gazzeyi savunda dön de bi ülkene bak abi bir günde 8 şehit evrioruz sen git başkalarını savun saçma
    [/quote]

siz saçma deseniz de ablukanın kaldırılmasını ağzına almayan İsrail şimdi bunu gündeme getiriyo. İsrail gazetesi "kabinede 7 aptal" diyo bizzat kendi bakanları için. Amerika Dışişleri bakanı bile (her ne kadar ikiyüzlü olsalar da) İsrail'i "burden" (yük/sıkıntı veren) olarak görüyo. bu abluka devam ettirilemez diyerek İsrail'i şaşırtıyo. bu bile bi gelişme.
    o gemideki insanların amacı ne zamandır dünyanın unuttuğu Gazze'ye, ordaki insanların yaşadıklarına tepki çekmekti ve emekleri işe yaradı gayet de. her ne kadar biz saçma/gereksiz deyip geçsek de o yardımlar insanlık adınaydı. tıpkı Osmanlı'nın yıllar öncesinde kıtlıktan can çekişen bizimle hiç alakası bile olmayan bi ülkeye, İrlanda'ya sırf insanlık için yardım etmesi gibi. Osmanlı dört bi yanda zaten savaşıyodu zor durumdaydı ne kadar saçma dimi ama yardım etmiş işte.
    http://www.cnnturk.com/2010/turkiye....ay.yildiz.var.iste.cevap/568938.0/index.html
    http://www.barbaros.biz/Irlanda_Osmanli.htm

İskenderunda ölen de bizim insanlarımız gençlerimiz, o gemide ölenler de. neden illa biri için üzülüyoruz? iki haber de canımızı yaktı. üzülmek için ikisi arasında seçim yapmaya çalışmak da bana saçma geliyo açıkçası. Allah rahmet eylesin tüm şehitlerimize.. :(
  3. superkiz

superkiz Yeni Üye

Beğenileri:
    10

ben hükümet yanlısı gazete ve tvlerde hiç şehit haberi duymadım.Başbakanınızdan da öyle bişey duymadım sadece filistin için ahkam kesiyor binde birini keşke şehitler için meydanlarda dile getirseydi yandaş medya da cuntacılar yerine şanlı ordu deseydi bir kere ah ne iyi olurdu (başbakanınız dediğimin farkındayım ben başbakanım olarak görmüyorum )
  4. vanGogh

vanGogh Yeni Üye

Beğenileri:
    5

sizin fikriniz, özgürsünüz tabi ki de

her ikisi de terör. benim için farketmez. ikisi de aynı tepkiyi görmelidir. birini örgüt işler birini korsan/insan hakları tanımayan devlet. sadece bu olayda mı bu ülkede ne zaman şehit haberlerine gereken önem verildi ki? bizdeki bu eşsiz medya (!) magazin haberlerinden bile kısa söyleyip geçer yıllardır. :/ biz böyle olduğumuz sürece de doğu'da askerimiz katledilir, denizlerde yardım götürmek için çırpınan insanımız katledilir bu böyle devam eder... yapmamız gereken bana göre pkk'sına da arkasındaki devletlere de devletimizle, milletimizle, ordumuzla güçlü durarak gereken cevabı vermek. ve durmaksızın çalışıp teknolojimizi en üst düzeye çıkarmak..