Çözüldü Toplam Sembolü (2008 ÖSS Matematik - 2, 7. Soru)

Konusu 'Toplam ve Çarpım Sembolü,Diziler ve Seriler,Matris ve Determinant' forumundadır ve Grizu tarafından 9 Şubat 2010 başlatılmıştır.

Yüklüyor...
  1. Grizu

Grizu Yeni Üye

Beğenileri:
    0
    Son düzenleyen: Moderatör: 2 Kasım 2022

2. Benzer Konular: Toplam Sembolü
    Forum Başlık Tarih
    Toplam ve Çarpım Sembolü,Diziler ve Seriler,Matris ve Determinant Kareköklü Sayılar - Toplam Sembolü - Cebirsel Sadeleştirme - Rasyonel Sayılar 16 Mayıs 2026
    Ivır Zıvır Sorular - Sohbet (Trivial Questions - Chat) Ardışık Tek Sayıların Toplamı - Toplam Sembolü - Programlama 12 Nisan 2026
    Zor Sorular (Akademik Problemler Hariç) Trigonometri - Toplam Sembolü - Limit 14 Ocak 2026
    Limit ve Süreklilik,Türev,İntegral Belirli İntegralden Riemann Seri Toplamına Geçiş - Toplam Sembolü - Sonsuzda Limit - Programlama 2 Ekim 2025
    Zor Sorular (Akademik Problemler Hariç) Toplam Sembolü - Sonsuzda Limit - Riemann Toplamından İntegrale Geçiş 24 Eylül 2025

3. Cem

Cem Yönetici Yönetici

Beğenileri:
    1.336
    PRATİK YOL:
    Formül: [​IMG] direkt bilinirse,

[​IMG] için [​IMG] elde ederiz. (Burada, k=0 için k.k!=0 yaptığı için k=1 den başlatabiliriz sigmayı. Dolayısıyla bu da formüle denk gelir.)

[​IMG] demiştik, [​IMG] dir, demek ki C şıkkı.

Bu arada soruda "n pozitif tamsayı" demiş, ama 0 için de soru çözülüyor, demek ki soruda eksik bilgi var, yâni soru aslında iptal edilmeli. Yanlış bilgilendirmeden dolayı.
    Bunu da ilk defa ben açıklıyorum.:D
    Honore bunu beğendi.
  4. Integral

Integral Yeni Üye

Beğenileri:
    4
    Vay be iyi tespit bravo!
  5. hakandogan

hakandogan Yeni Üye

Beğenileri:
    0
    Ben şıklardan çözmüştüm bu soruyu sınavda bayağı biR terlemiştim ama..

Sayfayı Paylaş