Çözüldü Türevle İlgili Merak Ettiğim Bir Şey

Konusu 'Limit ve Süreklilik,Türev,İntegral' forumundadır ve Aykan tarafından 21 Ocak 2012 başlatılmıştır.

Yüklüyor...
  1. Aykan

Aykan Yeni Üye

Beğenileri:
    10
    Değerli hocalarım benim merak ettiğim şey şu;
    Biliyorum bu biraz işin akademik boyutuna giriyor fakat içten içe de merak ediyorum. Türev alma işlemi sırasında kuvvetin başa geçmesinin sebebi nedir acaba? Leibniz notasyonunda bir sadeleşme falan mı oluyor? Diğer kuralların ispatlarını biliyorum fakat hepsi bu kuralı doğru kabul etme üzerine kurulu :D İnternette araştırdım, bu konuda ne yazık ki Türkçe kaynak bulamadım. İngilizcem gayet iyidir fakat bu konudaki yazılar fazla sayıda matematiksel terim içerdiği için anlamakta sıkıntı yaşıyorum :)

2. Benzer Konular: Türevle İlgili
    Forum Başlık Tarih
    Limit ve Süreklilik,Türev,İntegral Parçalı Fonksiyonda Türevlenebilirlik - Üç Bilinmeyenli Denklem 7 Mayıs 2023
    Limit ve Süreklilik,Türev,İntegral Türevlenebilirlik - Doğrunun Analitiği - Parçalı Fonksiyon 5 Kasım 2022
    Limit ve Süreklilik,Türev,İntegral Parçalı Fonksiyonda Süreklilik ve Türevlenebilirlik - Parabol - Trigonometri 24 Temmuz 2022
    Hatalı - Tekrarlanmış Sorular veya Çözümler (Faulty - Repeated Questions or Solutions) Türevlenebilirlik (seçenekler hatalı) 27 Şubat 2022
    Limit ve Süreklilik,Türev,İntegral Mutlak Değer Fonksiyonunda Türevlenebilirlik, Süreklilik ve İntegral 6 Temmuz 2021

3. Cem

Cem Yönetici Yönetici

Beğenileri:
    1.333
    Bu, türevin limiti barındıran tanımından kaynaklanır. Sebeb budur.

Honore bunu beğendi.
  4. Aykan

Aykan Yeni Üye

Beğenileri:
    10
    Hocam bu tanımı ve tanımın geldiği yeri biliyorum. Benim merak ettiğim, kuvveti başa alıp bir azaltmamızın bu tanımla ilgisidir.
  5. Cem

Cem Yönetici Yönetici

Beğenileri:
    1.333
    Aynı soru.
    Çözüm yapmaktan üşenip, ben yine aynı şeyi söyleyeceğim. Bu tanımdan (limitten) geliyor [​IMG]
  6. Aykan

Aykan Yeni Üye

Beğenileri:
    10
    Tamam hocam sağ olun geldiği yer orası madem ben inceler bulurum :)

Sayfayı Paylaş