Çözüldü Üçgende Açıortay (6 Soru)

Konusu 'Geometrik Kavramlar,Açılar,Üçgende Uzunluk-Açı-Alan-Eşlik ve Benzerlik' forumundadır ve mustafatr06 tarafından 25 Ekim 2012 başlatılmıştır.

Yüklüyor...
  1. mustafatr06

mustafatr06 Yeni Üye

Beğenileri:
    0
    Herkesin kurban bayramı mübarek olsun.
    Çok uğraştım ama çözemedim geometrim gerçekten kötü

2. Benzer Konular: Üçgende Açıortay
    Forum Başlık Tarih
    Geometrik Kavramlar,Açılar,Üçgende Uzunluk-Açı-Alan-Eşlik ve Benzerlik Üçgende Uzunluk ve Açı - Pisagor ve Açıortay Teoremleri - Trigonometri 28 Haziran 2026
    Geometrik Kavramlar,Açılar,Üçgende Uzunluk-Açı-Alan-Eşlik ve Benzerlik Üçgende İç Açıortay Teoremi- 2 Bilinmeyenli Denklem - Üçgenin Alanında Heron Formülü Kullanımı 17 Mayıs 2026
    Geometrik Kavramlar,Açılar,Üçgende Uzunluk-Açı-Alan-Eşlik ve Benzerlik Üçgende İç Açıortay Teoremi - Trigonometri 30 Temmuz 2025
    Geometrik Kavramlar,Açılar,Üçgende Uzunluk-Açı-Alan-Eşlik ve Benzerlik Üçgende Açıortay ve Alan - Trigonometri - Pisagor Teoremi 12 Mayıs 2025
    Geometrik Kavramlar,Açılar,Üçgende Uzunluk-Açı-Alan-Eşlik ve Benzerlik Üçgende Kenarortay Bağıntıları - Açıortay, Pisagor ve Kosinüs Teoremleri - Trigonometri 1 Mayıs 2025

3. Cem

Cem Yönetici Yönetici

Beğenileri:
    1.354
    Son düzenleyen: Moderatör: 25 Ocak 2016
    Honore bunu beğendi.
  4. Honore

Honore Yönetici Yönetici

Beğenileri:
    652
    Meslek:
    Müh. (Elk./Bilg.)
    Soruları gönderen üye daha sonra 6. soruya çözüm gerekmediğini belirttiği için (o mesajı sildim) kıymetli Cem Üstadım onu bırakmıştı. Ben de varsa başka ilgilenen öğrenci üyeler için yapabildiğim çözümü vereyim:

ABE ve ADE üçgenleri (A.A.A) nedeniyle benzer olup |BE| / |DE| = |AE| / |AD| ve AED dik üçgeninde Pisagor Teoremi ile
    |DE| = (10^2 - x^2)^0,5 olup 4 / (100 - x^2)^0,5 = x / 10 ⇒ x^4 - 100x^2 + 1600 = 0 ve x^2 = t değişken dönüşümüyle
    t^2 - 100t + 1600 = 0 ve t = 50 ∓ 30.
    t1 = 80 ⇒ x = √80 = 4√5
    t2 = 20 ⇒ x = √20 = 2√5

Sayfayı Paylaş