Yardım eder misiniz? kafam çok karışık...

Konusu 'Ivır Zıvır Sorular - Sohbet (Trivial Questions - Chat)' forumundadır ve Matematix tarafından 19 Temmuz 2010 başlatılmıştır.

Yüklüyor...
  1. Matematix

Matematix Guest

Öncelikle bu sene istedigim sıralamayı alamadım;s eneye kalmak da istemiyorum.
    Şimdi tercihlerim arasında mühendislikler vardı ancak mezun olan öğrencilerin yorumlarını görünce içimdeki heves kırıldı... Mesleği ne kadar sevsem de sonunda hayat bu, para da kazanmak zorundayız... İlk hayallerim arasında matematik öğretmenliği vardı sonra mühendislik, sonra eczacılık bile düşündüm :(. Anlayacagınız acayip derecede kafam karışmış durumda. Eczacılık bu sene gelmez zaten ama mühendislik gelebilir. Sizce ne yapmalıyım? Tecrübelerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim çünkü bu gidişle meslek seçemeyeceğim :(. Matematik öğretmeni hocalarımdan özellikle yardım istiyorum sizce öğretmenlik de tercih etmeli miyim? çünkü o bölümü de istiyorum ama iş olanaklarını bilmiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
    Son düzenleyen: Moderatör: 9 Nisan 2025

2. Benzer Konular: Yardım misiniz?
    Forum Başlık Tarih
    Akademik Soru Çözümleri ve Kaynakları Zamana Bağlı On-Line Sınav veya Ödev Yardımına İhtiyacı Olanlar 4 Eylül 2020
    Matematik - Geometri Grafik Yardımıyla Problem Çözümü 3 Nisan 2019
    Limit ve Süreklilik,Türev,İntegral İntegral yardımıyla alan soruları (4 adet) 28 Nisan 2016
    Hatalı - Tekrarlanmış Sorular veya Çözümler (Faulty - Repeated Questions or Solutions) yardım acil-trigonometri 18 Haziran 2013
    Polinomlar, Permütasyon, Kombinasyon, Olasılık ve Binom Açılımı Yardım Yazılı Soru 28 Aralık 2012

3. Cem

Cem Yönetici Yönetici

Beğenileri:
    1.354
    Matematik Öğretmenliği güzeldir, iyidir. Çok entellektüel bir iştir. Ama öğretmenliğin hiçbir al benisi veya câzibesi kalmadı günümüzde artık. Eskiden çok saygı duyulan bir meslekti. Şimdi ise; öğrencilerin asiliği, halkın düşünce biçiminin kökten değişmesi, yozlaşmasıyla ölü bir meslek hâline geldi. Bir de buna bu meslekten kazanılan paranın azlığı eklenince elle tutulur bir şey kalmıyor. Sâf öğretme hazzı duyuyorsanız birilerine bir şey öğretmede yazın derim. Ama tek başına, kuru kuru öğretmek beni kesmiyor derseniz yazmayın. Öğretmenlik öldü artık. Ben bile bırakmayı düşünüyorum. Sıkıldım.
    Sınıfta adama bir şey anlatıyorum, çok iyi bildiğim bir şey, ortaya konuşuyorum, ders dışı ama alâkalı bir şey, adam hayır o öyle değil diye zıplıyor. Konuşma diyorum sağınla solunla, konuşuyor v.s. Yâni lâf dinleyen yok, ailesini dinlemiyor insanlar seni mi dinleyecek.
    Mühendislik yazın, doktorluk yazın; eğer bunlarda çok iyi değil, orta seviyede olsanız bile çok iyi para kazanırsınız. Bilhassa doktorlar çok iyi, pratisyeni bile çok kazanıyor.
    Artık ben de niyeti bozdum, daha fazla nasıl kazanırım onu düşünüyorum(!). Hiçbir şeye değmiyor, hiçbir şeye umutla bakamıyorum çünkü. etrafıma bakıyorum hep üç kâğıt, adam seni nasıl dolandırırım diye bakıyor, nasıl kazıklarım diye. İnsanların gözlerinde $ işaretini görüyorum artık. Bu da beni yalnızlaştırıyor.:)
    İçinizden ne geliyorsa onu yapın, kendi kararınız olsun. Annenizin veya babanızın istediği değil. Hayat sizin, herkesin hakikati kendinedir.
    Honore bunu beğendi.
  4. Matematix

Matematix Guest

Teşekkür ederim Cem Hocam değerli bilgileriniz için bunu göz önüne alacağım :(
    Mühendislik düşüneyim o zaman ben, artık gelmezse seneye eczacı oluruz :)
  5. poweroff

poweroff Yeni Üye

Beğenileri:
    2
    Sana önce şunu sormam lazım; fiziğe ve matematiğe ne kadar hakimsin? Mühendislik seçeceksen fizik dersleri yüzünden ve integralden ötürü boğulabilirsin. ::) Bir de hangi mühendislikleri yazmayı düşünüyorsun?
  6. Matematix

Matematix Guest

Sorun da orada; bilgisayar mühendisliği düşünüyordum ancak şu an kararsızım, çok zor diyorlar bilgisayar, bir de iş imkânı az diyorlar, sanırım tercih yapamayacağım bu gidişle :)

Sayfayı Paylaş